Comunicat de presa Editia a VIII-a

În zilele de 4 şi 5 octombrie a.c. va avea loc cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Nopţi albe de acordeon”, iniţiat de cunoscutul acordeonist Emy Drăgoi, considerat de critica de specialitate „cel mai bun acordeonist de jazz al momentului”.

 

Ca şi la precedentele ediţii, publicul va avea prilejul să asculte renumiţi artişti din Franţa, Rusia, Italia.Va reveni pe scena festivalului William Sabatier, care alături de bandoneonul său a fost aplaudat de fiecare dată la scenă deschisă. Interpret şi compozitor, W.Sabatier a cântat alături de mari orchestre ale lumii, fiind recunoscut pentru modul cu totul special de interpretare a tangoului.


De asemenea, va fi prezent pe scena festivalul ansamblul „Concertino”, din Republica Moldova, cunoscut deja în multe ţări pentru modul în care adaptează cele mai diverse genuri muzicale-clasic,world,jazz, modern ,folk- pentru acordeon.Deja cei zece tineri şi talentaţi interpreţi au obţinut 15 trofee la concursuri europene de acordeon şi au colaborări cu maeştri ai interpretării şi compoziţiei acordeonistice-R.Galliano,F. Marocco,Diet Paris –Moscou etc. Stilul interpretativ al ansamblului şi-a adjudecat deja un renume - „Energizant Concertino”.


Deschiderea festivalului va fi găzduită de Sala Restaurantului „Miorita”,dinPloiesti , vineri- 4 octombrie, ora-19.


Cea de-a două zi a festivalului se va desfăşura în Bucureşti, la Teatrul „Odeon”,sambata-5octombrie, Ora -19.


Alături de artiştii străini invitaţi, Emy Drăgoi va urca pe scena festivalului împreună cu trupa sa „Jazz Hot Club”, pregătind momente speciale de interpretare şi componistice pentru noua sa întâlnire cu publicul. Astfel, în anul în care este marcat centenarul de la stingerea din viaţă a marii artiste Maria Tănase, Emy Drăgoi va prezenta unul dintre proiectele sale muzicale de succes- „Acordeon Jazz Maria Tănase”. Publicul va avea ocazia să asculte unele dintre cele mai cunoscute piese interpretate,de-a lungul timpului, de Maria Tănase, în versiuni orchestrale şi interpretative cu totul inedite. În acelaşi timp, în imagini de arhivă, spectatorii o pot revedea pe artistă , dar şi secvenţe din concertele sale.


De asemenea, va fi păstrată, şi de această dată, tradiţia ca după spectacolul din fiecare seară, artiştii să-şi continue dialogul muzical cu publicul, până târziu în noapte.