Biografy

Emy DRĂGOI, 35 de ani, este născut la Slănic, în judeţul Prahova România. Din copilărie, tatăl său Bică Drăgoi i-a aşezat pe genunchi un acordeon şi l-a învăţat lucruri fundamentale despre folclorul românesc.
La 8 ani, deja Emy cânta cot la cot cu tatăl său în localurile pentru nunţi şi botezuri. Foarte repede, a fost înscris la şcoala de muzică din Ploieşti, unde a deprins un învăţământ ştiinţific şi începe să participe la turnee realizate în ţară de către diverse orchestre, în stiluri diferite.
La 20 de ani, se stabileşte la Paris şi studiază pianul la Academia « Bill Evans ». Acolo întâlneşte cei mai buni cei mai buni artişti ai momentului, precum Richard Galliano, Marcel Azzola, Didier Lockwood, Birelli Lagrene , Rosenberg etc. Astăzi contează pe prietenia multora dintre ei şi cântă alături de ei pe cele mai mari scene ale lumi.
La ora actuală, Emy Drăgoï este implicat în numeroase proiecte, interculturale, între România şi Franţa, cea dintâi fiind ţara sa natală iar cealaltă - ţara care l-a adoptat artistic.
El a fondat la Bucureşti Centrul Cultural European de Muzică şi Artă „Emy Drăgoï ”.
În acest cadru, el organizază festivaluri, concerte, dar şi cursuri de muzică, unele dintre ele derulate în parteneriat cu Liceul Francez din Bucureşti.

Organizează:
- Festivalul Internaţional „ Nopţi albe de acordeon”, ajuns la cea de-a VI-a ediţie,

- Festivalul International „ Picnic - Jazz pe Valea Prahovei ”

- Festivalul Naţional de copii „Pinochio”, fiecare propunând publicului o tematică distinctă.

- Concursul Internaţional de Acordeon - „Emy Drăgoï ”.

Discografie:
- Albumul „Accordeon Steeple”, „Balada pentru Claudia” , urmat de albumul Etno – Fonia.

Colaborari: Teodora Enache - Radacini - shorashim, Mister Django et Madame Swing, Doudou Swing etc

Spectacole:
- Solo Emy Dragoï;

- Voiaj Muzical (elecrto –jazz);

- Swing de Paris;

- Quintet – Jazz Hot Club Romania (jazz);

- Etno-fonia (etno-jazz);

- Spectacol muzical- live „Cine acordeon” cu imagini din filmul Charlie Chaplin;

Pasionat de pedagogie, a pus în practică o metodă de învăţare a acordeonului adaptată pentru copii de vârstă preşcolară, şi de asemenea o metodă pentru învăţarea muzicii ţigăneşti destinată învăţării acordeonului de către copii şi adulţi.
Este adesea invitat în emisiuni ale canalelor de televiziune din Franţa şi din România:
- Tvr international: Franta, Rusia, Italia, Canada, Portugalia, Spania etc.

- Tvr : Pro Tv, Acasa, Antena 1, Antena 2, Tvr , Tvr Cultural, Kanal D , etc...

Dornic să împărtăşească pasiunea sa pentru muzică şi acordeon studenţilor din universităţile din Franţa şi din cele din România, a înaintat o serie de propuneri de parteneriat către diverse organisme a căror activitate se ocupă de elevi şi studenţi.